CE E TABARA

EVDD_logo vertical mat jpegTabara Dorului este un eveniment organizat anual de sustinatorii Asociatiei „Exista viata dupa doliu!” pentru a oferi clipe de bucurie copiilor care au pierdut un parinte.

SCOPUL

Sunt zile dedicate in totalitate regasirii bucuriei de a fi, a sperantei pentru un viitor frumos si a impacarii cu trecutul astfel incat amintirile sa devina sursa de putere.

20140322_23ACTIVITATI

a. exprimarea trairilor si gandurilor prin impartasire in grup, desen, colaje. Sunt copii care de cate ori cunosc un om nou se prezinta si spun „Sunt Mihai si tatal meu / mama mea a murit”. Alti copii se comporta in continuare ca si cum nimic rau nu s-a intamplat. Iar parintii sunt prinsi intre propria durerea si nevoia sa isi ajute copilul sau copiii sa inteleaga pierderea.

b. relaxare si creare de prietenii noi intr-un mediu in care rasul este permis. Copiii nu isi traiesc doliul plangand intr-una, au nevoie de prieteni si distractie.

c. regasirea curajului de a FI, de a face PLANURI si a avea DORINTE. Cand „viata” ne da o lovitura, ne simtim vinovati, pedepsiti si tematori sa credem ca mai meritam ceva bun. Cu ajutorul si exemplul semenilor, adultii tineri isi dau seama ca n-au gresit cu nimic si merita inca o sansa la o viata buna, poate fericita si implinita, cu tot cu dorul din suflet. Golul nu il va umple nimeni niciodata, locul celui drag nu il va lua nimeni, dar cei care au ramas sa isi continue viata pe Pamant au dreptul si nevoia sa se simta iubiti, incurajati, puternici, increzatori.

Ediții anterioare:

25-28 august 2016 – pentru copii 9-15 ani si parintele singur

16-19 iulie 2015 – pentru copii 5-9 ani si parintele singur

6-9 august 2015 – pentru copii 10-14 ani si parintele singur

26-29 aprilie 2013 – pentru femeile care si-au pierdut partenerul de viata

Reclame

Scrie un gand, o emotie, o intrebare, o incurajare

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s