CE E TABARA

EVDD_logo vertical mat jpeg

Tabara Dorului este un eveniment cu un concept unic, organizat de Asociatia „Exista viata dupa doliu!” pentru a oferi sprijin psihologic si familial unui numar de 8 familii monoparentale alcatuite din parintele supravietuitor si unul sau mai multi copii minori, afectati de moartea recenta a celuilalt parinte.

In Tabara participa 2 psihoterapeuti care au mai ajutat zeci de familii cu dificultati similare. Rolul lor este de a fi 100% alaturi de fiecare participant, pe parcursul activitatilor care au ca scop: acceptarea treptata a faptului ca persoana draga a plecat pentru totdeauna, manifestarea durerii emotionale pentru gasirea propriilor mecanisme de adaptare, redobandirea increderii in propria capacitate de a crea prietenii, de a rezolva probleme de viata si de a simti bucurie.

Tabara Dorului NU este: un simplu concediu la munte, o tabara religioasa, un loc de flirt sau gasire a unui nou partener de viata.

Cel mai mult ne dorim ca la finalul celor 4 zile impreuna, familiile sa simta ca de acum pot comunica mai usor despre pierdere si viitor si sa creeze legaturi semnificative cu celelalte familii, poate chiar prietenii pentru o viata! Iar asta se realizeaza prin schimbarea perceptiei despre ce inseama a fi IN DOLIU. Conteaza si plansul si privitul spre trecut, dar si relaxarea, planurile, o iesire, prieteni noi, o gluma buna, discutiile despre diverse subiecte – nu avem de ce sa ne simtim vinovati pentru ele, sunt naturale, umane, necesare vindecarii.

ACTIVITATI SI REZULTATE

a. psihoterapie de grup, avand ca scop exprimarea trairilor si gandurilor prin desen, colaje, cuvinte. Sunt copii care de cate ori cunosc un om nou se prezinta si spun „Sunt Mihai si tatal meu / mama mea a murit”. Alti copii se comporta in continuare ca si cum nimic rau nu s-a intamplat. Iar parintii sunt prinsi intre propria durerea si nevoia sa isi ajute copilul sau copiii sa inteleaga pierderea.

b. plimbari in natura, momente de relaxare si de joaca, intr-un mediu in care rasul este permis. Copiii nu isi traiesc doliul plangand intr-una, au nevoie de prieteni si distractie. Iar parintii lor isi doresc sa le ofere linistea de a-si trai copilaria si speranta ca viitorul va aduce si lucruri bune.

c. crearea unor prietenii de durata – multe dintre cele 50 de familii care au participat pana acum tin si azi legatura, fie prin telefon sau retele sociale, fie chiar prin vizite sau excursii impreuna, desi locuiesc la zeci de km distanta. Este extrem de benefic sa ai pe cineva care te intelege si cu care sa poti comunica usor.

Tabăra Dorului a primit în 2014 un premiu pentru una din cele mai inovative actiuni de sustinere a familiilor vulnerabile din Romania.

Ediții anterioare:

(in 2018 nu am organizat Tabara Dorului)

17-20 august 2017 – pentru copii 10-14 ani si parintele

25-28 august 2016 – pentru copii 9-15 ani si parintele

16-19 iulie 2015 – pentru copii 5-9 ani si parintele

6-9 august 2015 – pentru copii 10-14 ani si parintele

26-29 aprilie 2013 – pentru femeile care si-au pierdut partenerul de viata

Reclame

Scrie un gand, o emotie, o intrebare, o incurajare

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s