4 ani de dor și luptă pentru despăgubire îndreptățită

downloadEra aproape de miezul noptii, cu cateva zile inaintea Craciunului din 2012, si linistea coborase asupra satului cu lumini care abia palpaiau, de nu vedeai mai nimic cativa metri in fata. Intr-o casa modesta o mama si cei 6 copii asteptau ca de obicei sa vina tata acasa de la munca. Tata, unicul intretinator al familiei. Copiii mai mici sigur dormeau, iar cei mai mari poate ca discutau sau se uitau la televizor si nimic nu prevestea ce urma sa se abata asupra lor.
De a doua zi tot ce isi mai puteau spune unii altora era ”Tata nu mai vine”, soptit si intrebator … S-a dus intr-o secunda, la 46 de ani. Accident mortal pe soseaua unde trecerile de pietoni sunt foarte rare, iar tirurile foarte grabite.
Dupa cateva luni chinuitoare, familia i-a cunoscut pe sotii Vutcovici, care le-au devenit prieteni si sfatuitori, explicandu-le ca au dreptul sa ceara despagubiri si ca ei sunt dispusi sa incerce orice este posibil pentru a obtine de la asigurator o suma care sa le ofere copiilor un viitor sigur. Altfel, ce ar fi facut o mama singura, fara loc de munca, privind in ochii celui mai mic dintre copii, de numai 2 ani?
10366043_649087011831469_4406866462790755623_n‘Tot ce tine de copii ne emotioneaza. Vrem ca ei sa mearga la scoala si sa le fie bine’, spun cei doi soti, iar in voce se simte ca motivatia lor de a lupta pentru viitorul copiilor este foarte personala si legata de un dor mare.
Cum dosarul mergea in directia invinovatirii exclusive a victimei, s-a cerut expertiza criminalistica si cel mai bun avocat al firmei s-a ocupat personal de caz. Pentru ca durerea sufleteasca e invizibila ochiului uman, s-au realizat evaluari psihologice pentru fiecare membru al familiei, pentru a demonstra impactul si amploarea suferintei. Mama a avut depresie, copiii cei mari au fost intorsi pe dos.
Daca nu ar fi fost consiliati, cu greu s-ar fi descurcat sa urmeze pasii legali pentru a obtine despagubirea pentru daune morale si materiale. Are loc un proces penal si lucrurile merg spre concluzia de culpa comuna. Dupa apel, familia va primi o suma de bani, dar procesul va merge inainte, pentru ca este inca prea mica suma.
Banii nu pot da timpul inapoi si nu pot cumpara linistea sufleteasca, bucuria de a trai si relaxarea de a rade din toata inima. Pentru acestea e nevoie de altceva. Asa ca familia s-a inscris in Tabara Dorului, pentru a cunoaste alte familii aflate intr-o situatie de viata asemanatoare si pentru ca nu si-ar fi putut permite niciun fel de iesire vara aceasta.
Ei au avut sansa sa intalneasca oamenii potriviti la momentul potrivit. Iar Tabara Dorului speram sa le ofere copiilor curaj pentru a-si trai copilaria si mamei incredere ca pentru greutatile ce ar putea urma nu vor fi niciodata singuri.

Mai multe detalii despre activitatea sotilor Vutcovici, gasiti pe Facebook si pe site-ul www.vreaudespagubiri.ro, specializat pe logo cu slogandespagubiri pentru persoanele vatamate corporal grav sau pentru familiile celor decedati in accidente rutiere. Reteaua de avocati are acoperire nationala. In 2015 au obtinut pentru clienti despagubiri in valoare de 2.6 milioane euro, cu titlu de daune materiale si daune morale (cazuri incheiate, hotarari definitive ale instantelor, cu sume incasate).

Dar in spatele acestui succes este multa munca. Un astfel de caz poate provoca multe migrene, multa tensiune si frustrare celor care se implica 100% in solutionare. ‘Aceasta munca este despre a schimba destine și este o mare responsabilitate.’, spune Liliana Vutcovici, manager la VreauDespagubiri.ro.

Reclame

Un gând despre &8222;4 ani de dor și luptă pentru despăgubire îndreptățită&8221;

  1. Doamne ajută, mă bucură enorm de mult faptul că există oameni care se gândesc la alți oameni si la viitorul lor. Să le dea D-zeu sănătate si succes în toată activitatea lor,să li se întoarcă inzecit tot binele făcut.

    Apreciază

Scrie un gand, o emotie, o intrebare, o incurajare

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s